Consiliul Județean Cluj va reduce cu 10 zile termenul de eliberare a certificatelor de urbanism online

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe anunță că termenul de eliberare a Certificatelor de Urbanism în mediul digital se va reduce cu 10 zile începând cu data de astăzi.

” Este o zi importantă pentru că am reușit după mai mulți ani în care am vorbit despre acest subiect, să trecem la o digitalizare reală în administrația publică. Consiliul Județean este începând de astăzi prima și singura entitate administrativă din România care va emite integral, în format online, certificatele de urbanism pentru cei care doresc să apeleze la serviciile noastre.

Vorbim aici de certificat de urbanism inteligent și cu valabilitate juridică. Nu vorbim de certificatul de urbanism de informare care poate fi obținut de la alte entități printr-o simplă cerere. Acest certificat de urbanism care se oferă la cheie, exclusiv online, este realmente o revoluție administrativă. Orice cetățean de acasă, în termen foarte scurt, poate printr-un singur click, prin achiziționarea unei semnături electronice, să facă o cerere în format digital urmând ca noi, prin protocolul pilot pe care îl avem cu ANCPI, să intrăm direct în baza de date a ANCPI, iar datele vor fi obținute online de acolo” a declarat Șeful Consiliului Județean.

De asemenea, acesta a mai adăugat cătermenul de eliberare a noilor certificate de urbanism digitale va fi unul mai scurt cu 10 zile față de cel anterior.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza