Consiliul Județean Cluj scoate la licitație lucrările de modernizare pentru încă un tronson din Drumul Bistriței

by admin

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru continuarea lucrărilor de modernizare a DJ 172A, cunoscut ca Drumul Bistriței. Forul județean a publicat în SEAP anunțul de participare având ca obiect continuarea lucrărilor de modernizare și reabilitare pe Lotul 1 al Drumului Bistriței. Licitația vizează restul de lucrări rămase neexecutate privind modernizarea DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga (DJ 109C) (km 33+000 – km 39+452) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 (km 0+000 – km 18+406).

„În prezent, pe cele două tronsoane se execută lucrări de intervenție imediată care au drept scop asigurarea unor condiții normale de circulație. Următorul pas îl reprezintă finalizarea cât mai rapidă a licitației pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, respectiv demararea cât mai rapidă a operațiunilor pe cele două drumuri județene atât de importante pentru această zonă și pentru legătura directă pe care o asigură cu județul Bistrița-Năsăud”, a afirmat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Data limită de depunere a ofertelor este 21 iulie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preț”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 71.083.711 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, cât și din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului, termenul de garanție a acestora fiind de 60 de luni.

Vechiul contract de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe drumurile județene 172A și 161G (Drumului Bistriței – Lot 1), încheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA – Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor și termenelor contractuale asumate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza