Consiliul Județean Cluj a inaugurat noul Spital de Psihiatrie Pediatrică Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a participat în cursul zilei de astăzi la inaugurarea noului Ambulatoriu Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor realizate cu fonduri europene.

”Este o investiție pe care am finalizat-o pentru Spitalul nostru de Copii și în beneficiul pacienților care vor fi tratați în cadrul acestui Ambulatoriu. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât vorbim de singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania și una din doar cele trei din țară, unică la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Spitalul de Psihiatrie Pediatrică este un proiect ce a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 7,8 milioane de euro. Lucrările au constat atât în extinderea suprafeței clădirii pe verticală și pe orizontală precum și adăugarea a două etaje noi.

FOTO:

Noua construcție are, astfel, un regim de înălțime de S+P+3E aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3643 mp. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Cluj urmează să doteze Ambulatoriul unității medicale cu peste 1000 de echipamente (paturi, saltele, optiere, mese, scaune, dotări IT, dotări de divertisment etc.) în valoare de 2,93 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene, cât și din bugetul instituției

Cum este structurată clădirea?

Parterul edificiului medical găzduiește recepția, secretariatul, serviciul de primire-internare, dar și compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 15 paturi. Tot la parter este și spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al pacienților și al aparținătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.

La primul etaj se regăsește compartimentul de spitalizare permanentă, care are 30 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă. La acest nivel sunt și încăperi destinate activităților medicale, dar și sala de ergoterapie pentru activități creațional-educative.

La etajul doi, se află compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi, serviciul de terapie acută, zona activităților medicale, precum și o curte interioară. Cel de-al treilea etaj, cuprinde atât spații destinate învățământului – amfiteatru, două laboratoare și o sală de lucrări practice pentru studenți, o bibliotecă media etc., dar și o sală de școlarizare a copiilor internați și una de kinetoterapie.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza