Consecințele crizei provocate de COVID-19. Cât de tare a afectat coronavirusul un restaurant din centrul Clujului

by admin

Decizia Guvernului de a închide restaurantele și de a le permite să efectueze doar livrări i-a afectat pe majoritatea proprietarilor de restaurante, în special pe cei care care nu s-au axat pe delivery înainte de epidemie.

În această situație se află și Da Pino, un bistro cu specific italienesc din centrul Clujului, care are și băcănie. Anamaria Dragoș, managerul cochetului restaurant italian din centrul Clujului susține că cifra de afaceri a fost maxim 10% față de perioadele pe care le-am avut anterior.

„Nu am reușit să găsim nici un echilibru pentru că noi am fost închiși total, am funcționat pe parte de magazin și băcănie foarte puțin. Sunt unii dintre cei mai afectați. Cifra de afaceri a fost maxim 10% față de perioadele pe care le-am avut anterior. Noi lucrăm cu produse de un anumit nivel, suntem nișați pe produse artizanale și costurile produselor sunt puțin mai ridicate. Au rămas fideli clienții pe care îi aveam pe partea de băcănie și delivery, dar foarte puțin am putut să creștem”, declară pentru Servus Cluj Anamaria Dragoș.

Potrivit acestea, o revenire din punct de vedere financiar în viitorul apropiat este imposibilă din cauză că și după deschidere se va funcționa într-un mod mult mai redus ca număr de clienți față de ce aveau înainte.

„Din punct de vedere financiar nu cred că discutăm de o revenire într-o perioadă foarte apropiată. Mai exact nu cred că vom ajunge curând la nivelul la care noi am funcționat înainte atât ca și cifră de afaceri cât și funcționalitată”, explică managerul Da Pino.

Fiind vorba despre un restaurant cu specific italienesc materia primă este adusă din Italia. Au reușit patronii restaurantului să primească necesarul?

„Noi avem materie primă în jur de 90% din Italia. Nu am mai făcut importuri săptămânale ci am făcut un import pe lună, în funcție de cum au mers și vânzările. Am adus marfa cât s-a putut și pe partea de transport pentru că la un moment dat a fost blocat transportul total. Ne-am reorganizat în așa fel încât să avem și variante ajutătoare la nivel de meniu”, mai subliniază Anamaria Dragoș.

Sursa foto: dapino.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza