Concertul experiment propus de Emil Boc, lăudat de organizatorii marilor festivaluri: „Este pentru prima oară când o autoritate din România își exprimă o intenție clară de acțiune cu privire la siguranța evenimentelor”

by Oana Spiru

Organizatorii de festivaluri din România susțin organizarea unui concert experiment pe modelul celor organizate în alte țări europene. Totodată, Emil Boc, le propune autoritățile de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona, unde 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare.

Potrivit primarului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul. Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, citat de digi24.ro.

Edy Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri Untold și Neversea spune că orice fel de inițiativă pe care autorităle o au pentru a debloca situația în care ne aflăm acum este bine venită.

„Să nu uităm că deja există concluzii după astfel de evenimente. Avem un istoric în această privință și avem o serie de concluzii foarte clare. După ultimul test făcut la Berlin s-a tras cea mai importantă concluzie: în cazul unui eveniment la care se testează la intrarea, acesta este mult mai sigur decât mersul la supermarket. Orice fel de inițiativă prin care să mai putem confirma ceea ce în alte țări s-a concluzionat ajută. Ne bucurăm că domnul primar Emil Boc este unul dintre primarii cu o viziune de a-și împinge orașul spre a da un exemplu. Este chiar primul primarul din România care spune cu subiect și predicat că orașele au nevoie de reluare evenimentelor, sigur, în condiții foarte sigure”, declară Edy Chereji pentru Servus, Cluj!

În același timp, Renate Roca-Rozenberg, PR Manager Electric Castle declară că este pentru prima oară când o autoritate din România își exprimă o intenție clară de acțiune cu privire la siguranța evenimentelor.

„Un astfel de concert-test, care deja a fost organizat în multe țări europene, poate răspunde la multe intrebări ce până acum au avut doar răspunsuri strict teoretice. Care sunt riscurile, ce putem să ne asumăm ca organizatori și ca public, cum putem gestiona în siguranță un grup mai mare de oameni, etc. În funcție de răspunsuri, am putea să avem și soluții concrete, inclusiv reluarea evenimentelor, dacă toate concluziile vor indica că acest lucru se poate face fără a afecta sănătatea publicului”, declarăRenate Roca-Rozenberg pentru Servus, Cluj!

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

B 29/03/2021 - 18:26

Felicitari!
dupa cat au suferit, tinerii merita pe deplin evenimente de acest fel. Sa nu uitam ca tinerii au facut cele mai multe sacrificii dintre noi toti!
Felicitari Boc!

Raspunde

Comenteaza