Adio concerte în 2020. Alexandru Rafila: „Concertele de mare amploare în aer liber nu cred că o să fie în nicio țară”

by admin

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută treptat, însă multe dintre activitățile destinate publicului, precum spectacolele, nu vor fi reluate în 2020.  Alexandru Rafila a menționat că relaxarea măsurilor va aduce o bună contribuție pentru populație, dar cel mai important este repornirea progresivă a economiei pe care autoritățile trebuie să le aibă în vedere.

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere presonală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Rafila conform Digi24.

De asemenea, Alexandru Rafila a explicat faptul că trebuie redeschise frizeriile, cabinetele stomatologice sau magazinele de haine după data de 15 mai.

„În ceea ce privește mallurile, eu cred că trebuie să se redeschidă diverse tipuri de magazine, de unități comerciale. Trebuie să găsim o soluție. Cabinetele stomatologice, una sunt urgențele și una e să nu tratezi diverse afecțiuni. Cabinetele trebuie să ne gândim cum să le repornim după data de 15 mai, mai ales că în cabinetele stomatologice există echipament de protecție. Frizeriile, coaforul, toate țin de o viață normală și trebuie să existe un acces la astfel de instituții. Nu știu dacă mall-urile în sine se vor redeschide pentru că sunt zone aglomerate”, a precizat președintele Societății Române de Microbiologie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza