Concert de tango argentinian din Buenos Aires, în centrul Clujului

by admin

Vineri, 26 iulie, de la ora 18, Asociația Culturală – „Cluj Tango Orchestra” își propune să aducă în fața publicului clujean muzica autentică a tangoului argentinian din Buenos Aires. Evenimentul va avea loc al Muzeul Etnografic al Transilvaniei.


Orchestra este formată din muzicieni profesionisti precum Diana Crețu si Pedro Nunez, care provin din Orchestra Filarmonicii de Stat din Uruguay, violonisti cu o activitate profesională de peste 20 de ani în această orchestra, concertand pe marile scene ale Americii de Sud. Li se alătură Olga Bordas, pianista cu o bogată experiență scenică atat in tara cat si peste hotare, precum și Sorin Robert – bandoneon, fondatorul Asociației Culturale „Cluj Tango Orchestra”.

„Scopul acestui concert, după cum se regăsește în titlul „Dansam un bandoneon”, este de a strange fonduri pentru achiziționarea unui bandoneon, instrument specific muzicii de tango. Acest instrument se fabrica manual in Germania.
Momentan, instrumentul pe care il are orchestra este cu titlu de imprumut, pe o perioada determinată”, precizează organizatorii.

Acest proiect de strângere de fonduri pentru bandoneon a fost inițiat în România de #LucianStan, campion european de tango argentinian,dansator profesionist si profesor pedagog in arta tango-ului, prieten de suflet al muzicienilor.

Bandoneon-ul, alături de tango-ul argentinian, este declarat ca făcând parte din patrimoniul UNESCO.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza