Comuna Mica din Cluj va fi racordată în totalitate la rețeaua de apă

by Christian Suciu

Compania de Apă ”Someș” a adjudecat contractul privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica. În urma lucrărilor, rețeaua actuală se va extinde cu 11,74 de kilometri iar acestea vizează cinci străzi secundare din satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita, înființarea unei rețele de apă în satul Valea Luncii precum și racordarea gospodăriilor situate de-a lungul drumului județean DJ 161D, ce face legătura între satele Mănăstirea și Nireș.

” Scopul lucrărilor de extindere e acela de racordare a tuturor locuitorilor din comuna Mica, ce nu au fost incluși în proiectul cu finanțare europeană recent finalizat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă prin POIM. Astfel, în cca. 2 ani, aproape 160 de noi gospodării vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în sistem centralizat.”

În prezent, în cele cinci sate menționate există o rețea de apă funcțională ca urmare a unui proiect european în valoare de 38 de milioane de lei, implementat și finalizat în anul 2022, prin care localitățile au fost legate la aducțiunea Cluj-Dej, alimentată cu apă potabilizată de la Stația de tratare din Gilău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza