„Comportamentul Animalelor și Bunăstare”, la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii. Cercetător: Oamenii trebuie sa devina din ce în ce mai sensibili asupra subiectului interacțiunii dintre om și animal

by Oana Spiru

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca lansează un nou program de program de licență, cu predare în limba engleză – ”Comportamentul Animalelor și Bunăstare”, în cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii (FZB), începând cu anul universitar 2023-2024.

La evenimentul de lansare de astăzi, 15 martie, au participat experti precum profesorul Dennis C. Turner, din Elveția, unul dintre liderii mondiali în studiul comportamentului felinelor și în cercetările din domeniul intervențiilor asistate de animale, și cercetătorul Marco Adda, din Elveția, specializat în studierea comportamentului câinilor liberi și în domeniul antrozoologie.

„Colegii mei fac un efort minunat în ceea ce privește introducerea perspectivelor referitoare la interacțiunea dintre om și animal, dar si comportamentul animalelor. Așadar, în calitate de ambasador al acestui domeniu, am fost invitat pentru a-mi aduce contribuția in dezbateri. Cred ca este un eveniment important și oamenii trebuie sa devina din ce în ce mai sensibili asupra subiectului interacțiunii dintre om și animal, dar este și un domeniu vast din care studenții pot aprofunda mai multe informații”, a declarat cercetătorul Marco Adda.

Din 2021, la aceeași facultate din cadrul USAMV Cluj-Napoca se derulează și Programul de masterat ”Ethology & Human-Animal Interactions”, tot cu predare în limba engleză și care a reprezentat, de asemenea, o premieră națională la momentul lansării.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza