Competiția internațională Jazz in the Park și-a desemnat finaliștii

by admin

Concursul Internațional Jazz in the Park a ajuns la a cincea ediție. Evenimentul va avea loc între 3 și 5 mai, în Iulius Parc din Cluj-Napoca, și va aduna la start 14 trupe din întreaga Europă. Aflate la început de drum, acestea au șansa să concerteze într-un cadru profesionist, în fața a sute de fani.

Finaliștii ediției din acest an sunt: Aleksandra Kutrzepa Quartet (PL),  Ehud Ettun Trio (ISR), Fraktale (PL), Grace Kim&The Skittles (UK), Grey Paris (DE),  Gypsy Jazz Trio Belgrade (RS), Ikigai Collective (RS), In Trio (NL), Jakub Paulski Trio (PL),  MING (RS), Project ’’Connections’’ (BG), Jean-Paul Estievenart (BE), Sebestyén Patrik Quintet (HU) și Szabó/ Turcerová / Macaček (CZ).

În acest an, juriul competiției este format din: Stefan Vannai – membru onorific și coordonatorul festivalului studențesc Jazz Napocensis; Peter Dimitriov – directorul festivalului A to Jazz, Bulgaria;  Mihai Moldoveanu – bassistul trupei Jazzybit; George Durbălău – podcaster și ex-redactor șef al revistei Sunete și Horea Marc – stage managerul festivalului Jazz in the Park.

Trupele participante la concurs vor urca pe scenă sâmbătă, 4 mai, și duminică, 5 mai, începând cu ora 12 și până seara la ora 21. Fiecare zi din concurs se va finaliza cu un concert special susținut de trupele Essential Notes (4 mai) și Jazzybit (5 mai).

Concursul Internațional Jazz in the Park este cel mai important concurs de jazz din România și își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le dea ocazia să se afirme pe scenele românești și europene. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de peste 10.000 euro, finaliștii având, de asemenea, șansa de a cânta atât la festivalul Jazz in the Park 2019, cât și la alte festivaluri din România sau străinătate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza