Comitetul Național pentru Situații de Urgență se întâlnește în această săptămână. Sunt analizate noi restricții

by admin

Autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a ține sub control valul 3 al pandemiei de COVID-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să se întâlnească în această săptămână și va analiza impunerea unor noi restricții.

Potrivit unor propuneri, magazinele ar urma să fie închise la ora 16:00, iar circulația va fi restricționată începând cu ora 20:00. Aceste măsuri ar urma să se aplice doar în weekend, măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămânând neschimbate. De asemenea, în zonele cu o incidență crescută, ar urma să fie impuse restricții suplimentare.

Aceste măsuri mai stricte sunt susținute și de secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a explicat că astfel de restricții au avut succes în alte țări și au limitat răspândirea coronavirusului.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Raed Arafat a respins însă ideea unei carantine totale de weekend.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza