Cod portocaliu de rafale de vânt la Cluj, până luni seara

by admin

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod roşu de furtuni la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură pe parcursul zilei de luni, Cod portocaliu de rafale în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei începând de duminică după-amiaza şi Cod galben de vânt în restul ţării.

Astfel, din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 55 – 70 de kilometri pe oră0, unde va fi Cod galben. În intervalul 23 februarie, ora 18 – 24 februarie, ora 18, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110 – 130 de kilometri pe oră. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 de metri.


Foto: meteoromania.ro


Tot de duminică, de la ora 22, până luni, la ora 18, va fi Cod portocaliu de vânt puternic în zone din Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei. Vântul va avea intensificări susţinute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) şi în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crişanei, Transilvania şi Maramureş, cu viteze de 80 – 95 de kilometri pe oră. Pe parcursul zilei de luni, în Moldova şi în nordul Dobrogei, vântul va bate cu peste 90 – 100 de kilometri pe oră.

Codul portocaliu de vânt va afecta judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, Caraş-Severin, Arad (parţial).

Codul roşu va fi instituit în perioada 24 februarie, ora 02 – 24 februarie, ora 18, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140 – 180 de kilometri pe oră, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero.Te-ar putea interesa si

Comenteaza