Cod portocaliu de ninsori abudente pentru zona de munte a județului Cluj

by admin

Meteorologii au emis, marți, mai multe avertizări de cod portocaliu și cod galben de vânt puternic și lapoviță. De asemenea, în unele zone va ninge abundent și se va depune un strat consistent de zăpadă. 

Un cod portocaliu va intra în vigoare în această seară la ora 23:00 și va fi valabil până mâine, la ora 11:00. Avertizarea vizează zona montană, inclusiv din județul Cluj. Potrivit meteorologilor, în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. În plus, la altitudini de peste 1.500 m, rafalele de vânt vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

Un cod galben va intra în vigoare astăzi, la ora 20:00, și va fi valabil până mâine după-amiază, la ora 16. În acest interval, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene se vor semnala până mâine dimineață și în regiunile nord-vestice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza