Cod galben de ceață în județul Cluj. Vizibilitate redusă pe A3

by admin

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting de ceață și polei, pentru mai multe localități din județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca. Avertizarea este valabilă până astăzi, la ora 11, și vizează zona localităților Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Baciu, Apahida, Florești, Viișoara, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Mociu, Călărași, Căianu, Suatu, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton și Ploscoș.

Potrivit avertizării, în aceste zone se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, și care va favoriza, în funcție și de condițiile locale, și formarea ghețușului.

În condițiile codului galben, Centrul Infotrafic al IGPR informează că pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădășelu, pe tronsonul kilometric 37-51, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, iar pe segmentul cuprins între kilometrii 15-21, vizibilitatea scade sub 50 de metri, carosabilul fiind umed. Șoferii sunt rugați să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranță între autovehicule și să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă..

Te-ar putea interesa si

Comenteaza