CNAIR începe „anchete de circulație” pe drumurile și autostrăzile din România. Vezi ce vor fi întrebați șoferii trași pe dreapta

by admin

CNAIR va demara miercuri, pe 21 septembrie, anchetele de circulație pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi aflate în administrarea sa. Campania se numește „Origine- Destinație” și se va desfășura pe parcursul a patru zile, în 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie şi 26 octombrie 2022, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 14:00 – 18:00. 

În cadrul acțiunii, șoferii vor fi opriți de echipaje ale Poliției Rutiere, iar drumarii îi vor întreba despre traseu și scopul călătoriei. În cazul transportatorilor, drumarii vor pune întrebări despre numărul pasagerilor din microbuze și autocare respectiv ce marfă transportă pentru șoferii de camioane.

„Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (exemplu: Bucureşti, Zalău); destinaţia cursei (exemplu: Suceava, Chişinău); scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă – felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, se arată în comunicatul CNAIR.

CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. De asemenea, informaţiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza