Clujul, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente

by admin

După canicula din ultimele zile, revin ploile și instabilitatea atmosferică. Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii pentru județele din vestul, centrul și nordul țării, valabil până miercuri dimineața la ora 10:00.

Potrivit avertizării, la munte, în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, nordul Olteniei şi nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25-35 l/mp şi izolat 40-60 l/mp.

Tot până miercuri dimineața va fi în vigoare și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Meteorologii spun că în zonele montane şi submontane vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40-60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

În schimb, pentru județele din sud a fost emis un cod galben de caniculă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza