Clujul, sub cod galben de viscol și vânt puternic

by admin

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt puternic, valabilă pentru următoarele două zile pentru județele din nord-vestul țării. Avertizarea va intra în vigoare mâine dimineață, la ora 8:00 și va expira vineri dimineața, la ora 6:00.

În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h. Meteorologii avertizează că intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45-55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Un cod galben de viscol a fost emis și pentru zona montană înaltă. Începând de mâine dimineață și până vineri seara, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza