Clujul, lovit din plin de valul 3 al epidemiei de coronavirus. Spitalul Județean de Urgentă ar putea deveni exclusiv spital Covid

by Oana Spiru

Planul Ministerului Sănătății de a reorganiza spitalele și circuitele pacienților COVID creează dezbateri aprinse la Cluj. La nivelul județului se discută de două zile mai multe variante, însă nu se ajunge la o concluzie.

Pe surse, una dintre variantele luate în discuție este transformarea Spitalului Județean de Urgență în spital exclusiv COVID, întrucât are cea mai mare capacitate și cel mai mare număr de paturi la ATI, iar Spitalul de Boli Infecțioase, care este în prezent spital COVID, să rămână unitate suport.

Sursele Servus, Cluj sugerează însă că managementul Spitalului Județean nu este de acord cu această măsură, fiind vorba despre o reorganizare majoră a unității de primiri urgențe. După reorganizare, urgențele ar putea fi mutate la Oftalomogie sau Dermatologie, acestea având clădiri separate.

De asemenea, Institutul Clinic de Urologie și Transplant, care în prezent preia urgențele urologice de la spitalul Clujana, ar urma să intre în acest proces de reorganizare. ”În acest moment se discută să intrăm și noi în circuitul COVID, dar deocamdată nu este nimic oficial. Până nu vom avea niște indicații clare, nu se schimbă nimic”, ne-a declarat Iacob Gheorghiță, purtător de cuvânt al ICUTR Cluj.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va lua măsuri de regândire a fluxurilor medicale şi de concentrare a tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, menţionând că urgenţele de patologie non-COVID vor fi direcţionate către spitale care nu ofereau până acum servicii de urgenţă, precum cele de Ortopedie, ORL, Urologie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza