Clujul își prezintă datinile la festivalul Internațional de folclor Montan din Polonia

by Christian Suciu

Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni va transmite cu mândrie tradiția clujeană în cadrul festivalului Internațional de folclor montan din Zakopane (Polonia) ce va avea loc din 18-26 August. Festivalul este unul dedicat folclorului tradițional, artistic și stilizat iar participarea reprezentanților noștri este realizată cu sprijinul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj din subordinea Consiliului Județean Cluj.

În cadrul secțiunii de folclor tradițional a competiției clujenii vor prezenta obiceiurile de nuntă potrivit reprezentanților Consiliului Județean.

”În această competiție internațională a tradițiilor folclorice, unde vor fi prezente ansambluri și grupuri din mai multe țări, clujenii vor participa la secțiunea „folclor tradițional”, unde vor prezenta un obicei de nuntă. Totodată, în cadrul evenimentului, Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni va oferi mai multe spectacole, dar va prezenta și meșteșugurile și gastronomia tradițională clujeană.

Considerat unul dintre cele mai mari festivaluri folclorice din Europa, Festivalul-Concurs Internațional de folclor montan din Zakopane-Polonia, o pitorească stațiune montană din Munții Tatra, reprezintă un prilej pentru țările participante de a-şi prezenta valorile culturii naționale şi tradiționale, semnificative pentru zonele de proveniență, drept modele de urmat pentru tânăra generație.” au transmis pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții CJC.

Grupul de datini și tradiții ale sătenilor din Negreni și-a început povestea în 2012 la inițiativa regretatului etnomuzicolog Mircea Cîmpeanu iar în prezent este coordonat de Prof. Florin Varadi și Preotul Marian Văcariu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza