Clujul este pe primul loc pe țară și la Bacalaureat, cu o promovabilitate de 85%

by admin

Clujul este pe primul loc pe țară în ceea ce privește promovarea examenului de Bacalaureat, arată datele publicate de Ministerul Educației. Dacă rata de promovare la nivel național a fost de 73,3%, în județul Cluj 85,1% dintre candidați au promovat examenul maturității. Clujul este urmat de Iași, cu 81,7%, Galați cu 81,6%, Brăila cu 81,3%, în timp ce Bucureștiul este pe locul 5 cu 77,4%. Acestea sunt rezultatele dinainte de contestații.

„Voi începe prin a felicita toți cei 89.000 de candidați reușiti la examen în această sesiune. Anul trecut am avut 86.000 de candidați reușiți, cu aproape 3.000 mai puțin. Este cel mai ridicat nivel de promovare, judecând după anii 2013, în ultimii 10 ani, înainte de contestații. 78,3% din promoția curentă au promovat, 32,1% din promoții anterioare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă.

Contestațiile pot fi depuse astăzi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza