Clujul desființează pas cu pas garajele de tablă! Tarcea: ”Arată mai bine fără! Ce a fost simplu am făcut”

by Christian Suciu

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea a anunțat că nu mai puțin de 5000 degaraje de tablă vor fi desființate în municipiul Cluj-Napoca într-o perioadă de trei ani. Anula acesta s-au demolat 5.600 iar anul trecut alte 3.600 potrivit afirmațiilor acestuia. După desființarea garajelor locurile sunt reamenajate fie în parcări cu locuri mai numeroase, fie în spații verzi care să comabtă poluarea din oraș a mai transmis viceprimarul.

”Până la sfârșitul anului 2021, au fost demolate 3.600 de garaje, urmând ca după anul acesta, circa 5.600 să fie desființate, în total. Estimările arată că încă vreo 5000 de garaje mai sunt de demolat în municipiu. Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare după reamenajare este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%. ”

Acesta a ținut să mulțumească bunăvoinței populației ce a realizat că estetica orașului se îmbunătățește prin renunțarea la acest fel de garaje și a mai afirmat de asemenea că la ritmul actual de lucru și la numărul solicitărilor primite, administrația orașului își va atinge obiectivul de a eradica garajele de tablă în următorii 3 ani.

”Oamenii s-au conformat, văd că arată mult mai bine fără garaje, avem solicitări din partea cetățenilor. Ce a fost simplu deja am făcut, dar de acum vom avea de făcut verificări și în celelalte zone, sunt foarte multe terenuri retrocedate de instanță, sunt care nu vor putea fi desființate, în zona Mănăștur, în Grigorescu. Dacă ar fi să luăm ritmul de demolare de până acum, estimarea ar fi că în 3 ani ar trebui finalizată aceasta procedură.” a mai adăugat Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Dorin 14/08/2022 - 11:53

Arata mai bine dar parcarea este la fel de dificila.Sunt multe mașini dinafara Clujului /Botoșani Suceava Dolj etc./care au loc de parcare iar clujenii se învârt în cerc o oră pt.a parca.Probabil domnul Tarcea nu este clujean!?Așa că parcarea mașinilor nu s-a rezolvat.Poate s-a rezolvat parcarea bicicletelor dar nu toți putem să ne dăm pe biciclete.Mai sunt și vârstnici pe lume care nu le pot folosi .Și dl.Tarcea va ajunge sa nu poată folosi bicicleta.Si atunci își va cumpăra și dansul mașină?Și cum va fi?

Raspunde
Dorin 14/08/2022 - 12:01

Propun domnului Tarcea să verifice cate mașini dinafara Clujului au loc de parcare și să comunice situația public.Multumim.Succes la distrugerea orașului.Plantarea de copaci nu va oxigena suficient dar stoparea vechiturilor fumigene DA.

Raspunde

Comenteaza