Clujul are suficiente paturi de ATI. Ce a declarat ministrul Nelu Tătaru

by Cristina Mihaila

Ministrul Nelu Tătaru, aflat astăzi într-o vizită la Cluj, a evaluat situația de la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Clujana, două dintre unitățile medicale care tratează pacienți Covid. Concluzia acestuia a fost că unitățile medicale din Cluj reușesc în acest moment să facă față afluxului de pacienți și nu se impune deocamdată suplimentarea numărului de paturi de Terapie Intensivă, așa cum s-a întâmplat la Târgu Mureș sau la București.

”Aici (n.r. la Spitalul de Boli Infecțioase) avem acum 363 de paturi, cu 52 de paturi de Terapie Intensivă. Este Spitalul Clujana, cu 100 de paturi pentru cazuri cu simptomatologie medie, și din 17 paturi de Terapie Intensivă sunt operaționalizate doar 6. Ei sunt eroii, ei au intrat primii și vor ieși ultimii din această luptă. Am avut o discuție cu personalul, am analizat reevaluarea protocolului de tratament, necesarul de personal medical, necesarul de materiale și necesarul de dotare”, a spus ministrul.

Ministrul a mai precizat că nu se ia în calcul revenirea la o carantină generală, ci măsurile vor fi luate în continuare la nivel local, în funcție de evoluția epidemiologică.

”Adaptăm restrcițiile și măsurile la nivel local. Fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență adaptează măsurile după indicele de infectare raportat de la DSP”, a precizat Tătaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza