Cluj | Record de medii de 10 la Evaluarea Nationala

by Cristina Mihaila

Judetul Cluj este fruntas la numarul de medii de 10 obtinute la Evaluarea Nationala, respectiv 66, fiind depasit doar de muncipiul Bucuresti, cu 224 de medii de 10. Reusita este un record absolut pentru judetul Cluj, anul trecut fiind doar 29 de medii de 10 si numai 14 in 2018. Rata de promovabilitate la nivelul judetului este de 88,71%.

Clujul este urmat de Iasi, cu 46 de medii de 10 si Arges, cu 42.

La nivel national, 76,10% dintre candidatii au promovat examenul de Evaluare Nationala si 839 de elevi au obtinut media 10.

Ca urmare a rezultatelor exceptionale, Consiliul Judetean Cluj a anunțat că va propune forului administrativ județean premierea elevilor clujeni care au obținut media 10 în cadrul Evaluării Naționale 2020.

Mă bucură faptul că județul Cluj  s-a clasat, din nou, pe podiumul excelenței învățământului românesc. Urmare a acestei performanțe de excepție, voi iniția un proiect de hotărâre prin care merituoșii elevi de 10 să fie recompensați, fiecare, cu 2.000 de lei. Felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la această nouă reușită: elevi, profesori, părinți!“, a tarnsmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Rezultatele au fost afisate pe evaluare.edu.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza