Clujenii reclamă apariția trotinetelor electrice în parcurile din Cluj. Ce le răspunde Primăria

by admin

În urmă cu câțiva ani, Primăria Cluj-Napoca a lansat o aplicație utilă pentru clujeni, prin care nemulțumirile cetățenilor să ajungă direct la primar. 

Pe My Cluj cetățenii scriu zilnic zeci de reclamații din toate categoriile. În ultimele două zile, cele mai multe plângeri se referă la locurile de parcare și la trotinetele electrice. Un dintre cele mai mari probleme în Cluj  este traficul, de aici cea mai des criticată fiind lipsa locurilor de parcare.

Apariția trotinetelor electrice în parcurile din Cluj-Napoca i-a supărat pe părinți. Aceștia se plâng că cei care conduc trotineta merg cu viteză foarte mare și pun în pericol copiii. 

„Conform regulamentului bazei sportive, Art. 43 “Accesul autovehiculelor va fi interzis în Baza sportivă”. Cu toate acestea, de cand au apărut în oraș trotinetele electrice Bolt, baza sportiva este asaltata în fiecare seară de zeci de trotinete electrice. Acestea merg cu viteză mare peste tot, în special pe pista de biciclete, obligand copiii sa se plimbe cu bicicletele pe trotuare și alte locuri, de frica acestor autovehicule care circulă cu viteza foarte mare. Va rog frumos sa efectuati controale periodic în acest sens și să aplicați amenzi. De asemenea sugerez sa plasați panouri mari la intrarea în baza sportiva în care să anunțați că este interzis accesul cu vehicule motorizate, deoarece oamenii nu citesc regulamentul sau nu cunosc circulatia rutiera pentru a înțelege ca și trotineta electrică este autovehicul”, scrie un cetățean pe aplicația primăriei.

 De asemena, părinții reclamă că pe o totinetă circulă și câte 2-3 persoane.

„Vreau sa “felicit “Primăria pentru că a dat autorizație pentru trotinetele electrice Bolt, nu mai putem sa ne plimbam liniștiți cu copiii în parcul central. Merg cu viteza foarte mare +ca mai sunt și câte 2 -3 persoane  pe o singura trotineta”, spun un alt clujean.

Reprezentanții Primăriei vin și cu un răspuns prompt în acest sens.

 „Circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice este reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Responsabilitatea utilizării trotinetelor Bolt pe domeniul public aparține în totalitate acestei firme. Facem precizarea că la nivelul Primăriei municipiului Cluj-Napoca a fost constituit un grup de lucru care are în vedere reglementarea situației trotinetelor electrice pe raza municipiului. Documentul rezultat va fi supus consultării publice, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională”, spun reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

În Cluj e bătaie pe fiecare loc de parcare. Lipsa locurilor de parcare din Cluj îi îndeamnă pe șofer să își lase mașina pe trotuar.

„Oare nu ați putea trece puțin pe strada Onisifor Ghibu? Ambele străzi sunt blocate pe o porțiune foarte mare de masini. înțeleg ca nu au loc, dar să blochezi total ambele trotuare mi se pare nesimțire. eu care plimb copilul de 1 an pe unde sa trec? prin mijlocul străzii?”, scrie un al cetățean.

 „Autovehicul parcat pe trotuar pe Splaiul Independenței în zona podului de peste Canalul Morii în contextul în care platoul Sălii Sporturilor e la 1 minut de mers pe jos”, mai spune un cetățean.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Tz D 12/08/2020 - 13:13

Nu trotinetele sunt o problema, nu prezența sau absenta acestora, ci faptul ca părinții nu fac educație odraslelor lor. In afara de faptul ca sunt semianalfabeti, ca sa bu le zic ca-s proști grămada, mai au și figuri/bășini in cap. Chiar nu-i suficient sa aduci pe lume in copil ca după ceea sa te miri ce papodopeta ai știut face…

Raspunde
Tz D 12/08/2020 - 13:14

Capodopera, cer scuze…

Raspunde

Comenteaza