Clujenii ies în stradă pentru a protesta împotriva clasării dosarului 10 august

by admin

Clujenii vor ieși miercuri în stradă pentru a protesta împotriva deciziei luată de Tribunalul București prin care dosarul „10 august” a fost clasat. Protestul va începe la ora 18:00, în Piața Unirii, și va fi unul pașnic, au anunțat pe rețelele de socializare organizatorii evenimentului.

„Nu credem că este decizia corectă! Dorim ca evenimentele din istoria recentă, care au cutremurat o țară întreagă, să poată fi judecate cu transparență și onestitate! Nu mai dorim decizii partinice menite să salveze protejați ai sistemului! Românii au dovedit că luptă în stradă pentru independența justiției. Protestele din ultimii ani, printre care 10 august 2018, au arătat că acest popor este preocupat de protejarea statului de drept și nu mai acceptă corupția infiltrată în toate sistemele statului. Știm cum e afară și ne dorim și noi un sistem judiciar funcțional și curat!

A treia putere în stat trebuie să își exercite atribuțiile așa cum sunt ele prevăzute în Constituția României și nu după cum dictează partidele! Clujul este solidar. Mâine de la ora 18 manifestăm împreună și COVID-proof: pașnic și respectând măsurile sanitare.

Vă rugăm să purtați mască și să păstrați distanța! Nu vom organiza marșul tipic protetestelor clujene. Rămâneți în grupuri mici și nu creați mase compacte de oameni”, se arată în descrierea evenimentului postată pe Facebook.

Tribunalul București a respins solicitarea DIICOT de a redeschide ancheta împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei române, acuzați că au intervenit în forță la protestul diasporei din 10 august 2018. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că dosarul a fost clasat, iar cei acuzați nu mai pot fi urmăriți penal.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

ion 03/03/2021 - 12:43

Jandarmeria apara hotia si militia infractorii!

Raspunde
di versiune 11/03/2021 - 08:08

Evident, nu trebuie uitat că unii turnători la poliția politică trimiteau vineri seara pe la opt mesaje disperate ce instigau la marș pe străzi în turul cartierelor cu haștag justiția ce clasa dosare cu achiesare la cleptomanii din interior ?

Raspunde

Comenteaza