Clujenii ies în stradă pentru a cere încetarea războiului din Ucraina

by admin

Clujenii ies în stradă pentru a cere încetarea conflictului din Ucraina. Sâmbătă seara, între orele 18:00 și 20:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca va avea loc o manifestare pașnică, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean. 

„În ultimele săptămână, ne-am unit forțele și ne-am adunat din toate sectoarele Clujului pentru a ne arăta sprijinul, suportul umanitar și pentru a-i primi pe cei care au fost afectați de război.

Sâmbăta aceasta ne adunăm încă o dată în solidaritate pentru a cere încetarea războiului, pentru a sprijini mișcarea pentru pacea globală, pentru a respecta viețile pierdute, pentru a susține rezistența eroică non-violentă din interiorul Ucrainei și, de asemenea, rezistența curajoasă non-violentă a oamenilor din Rusia.

Încurajăm oamenii să aducă:

– lumânări pentru a crea un cerc pentru pace

– mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate

– invităm muzicienii să aducă instrumente și muzica lor frumoasă

Invităm artiști, poeți, designeri să creeze postări de artă și pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la eveniment și la modul în care oamenii pot oferi sprijin umanitar și pentru a cere sfârșitul războiului – inclusiv pentru a sprijini opoziția artistică și civică față de război, de la oamenii curajoși din Rusia”, au transmis cei de la Institutul Român pentru Pace – PATRIR, organizatorii manifestației.

Organizatorii evenimentului subliniază că este vorba despre o manifestare pașnică de solidaritate și reflecție și îi roagă pe participanți să nu incite la polarizare sau violență. Evenimente similare vor avea loc și în alte orașe din lume.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza