Clujenii, disperați să obțină un loc de parcare. Au fost depuse peste 4.000 de cereri în numai două zile

by admin

Clujenii au luat cu asalt ghișeele ori site-ul Primăriei Cluj-Napoca, în speranța că vor obține un loc de parcare. În numai două zile au fost depuse peste 4.000 de cereri de abonament, majoritatea pentru parcările din cartierele municipiului. Numărul mare de solicitări se explică prin faptul că, potrivit regulamentului aprobat de Primăriei, locurile se distribuie pe principiul „primul venit, primul servit”, în ordinea depunerii cererilor.

Dacă unii au ales să meargă direct la ghișeele primăriei ori ale primăriilor de cartier, mai mult de jumătate dintre solicitanți au completat cererile online. Acest lucru a dus uneori la blocarea site-ului Primăriei Cluj-Napoca.

„A fost o avalanșă pe site-ul municipiului Cluj-Napoca. Sunt și site-uri internaționale la care se lucrează de peste 20 de ani și tot se blochează. Poate site-ul municipiului merge mai greu decât în mod normal, dar el este funcționabil. Clujenii pot să își depună cererile de parcare online, și de asemenea pot face și plata abonamentului tot online. Cei care nu au posibilitatea să completeze online, pot oricând să meargă la ghișeele Primăriei”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea la un radio local.

Repartizarea locurilor de parcare va începe după data de 31 martie, dată până la care actualii proprietari își pot prelungi abonamentul.

„Noutatea din acest an este că se poate prelungi abonamentul în procedura online. Fiecare posesor de abonament poate să își depună documentele de prelungire până la data de 31 martie, nu trebuie să se grăbească în prima zi a anului să își depună documentele. Au un interval de 3 luni, după ce au trecut aceste 3 luni se face evaluare, iar dacă nu s-au depus documentele necesare pentru prelungire, locul va fi repartizat unui nou solicitant”, a adăugat viceprimarul Dan Tarcea.

Până la finalul anului trecut, în municipiul Cluj-Napoca au fost repartizate peste 30.000 de locuri de parcare.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Andrei 06/01/2021 - 10:10

“Acest lucru a dus uneori la blocarea site-ului Primăriei Cluj-Napoca.” – 4000 de cereri in 2 zile. Pol IT european. Asta blocheaza site-ul primariei. E bine.
Da, asta dincolo de traficul normal, dar cat trafic are site-ul primariei? Ar trebui sa poata suporta cereri de la populatia reala a orasului intr-o zi.

Raspunde

Comenteaza