Clujeanul Vlad Crișan Pop aleargă la 6633 Arctic Ultra pentru copiii care au învins cancerul

by admin

Vlad Crișan Pop este clujeanul care aleargă la Cercul Polar pentru copiii din taberele MagiCAMP. Vlad își dorește să adune banii necesari creării tuturor celor 100 de Burse Educaționale MagiCAMP dedicate copiilor care au învins cancerul și care își doresc să se întoarcă la școală.

„Am emoții înainte de start, dar știu că atâta timp cât am pregătit totul pentru cursă mental, deși sunt la Start, mă văd la Finish și știu că voi reuși indiferent de ce voi întâmpina pe traseu. „Mind over body” a fost cel mai important lucru pe care l-am învățat”, spune Vlad Crișan Pop.

Aflat de câteva zile în Canada, Vlad s-a pregătit intens în ultimele zile, obișnuindu-se cu frigul din nordul continentului american. După un „test practic” de 1,5 mile (cca. 2,4 km) în Whitehorse, Vlad a străbătut peste 800 km până la Eagle Plains, acolo unde, diseară, la ora 20:30, ora României, se aliniază la startul ediției din acest an al 6633 Arctic Ultra – unul dintre cele mai dure ultramaratonuri din lume.

„Chiar dacă trebuie să mă târăsc până la finish, nu am să renunț. Nu pot să mă întorc acasă, să le spun copiilor că m-a durut puțin piciorul și a trebuit să renunț. Durerea mea nu se poate compara cu durerea lor de la chimioterapie și radioterapie”, mai spune Vlad Crișan Pop.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza