Clujeanul care a participat la Survivor România este multiplu campion național la karate. “A fost o experiență pe care nu știu câți oameni ar putea să o ducă până la bun sfârșit”

by Cezar Leizeriuc

Cosmin Stanciu (33 de ani), clujeanul care a făcut parte din echipa Faimoșilor în competiția Survivor România 2021, a câștigat de-a lungul vieții sale sportive, mai multe medalii în competiții internaționale de karate. Este multiplu campion național, câștigatorul a două titluri de campion balcanic WUKF, a șapte titluri de campion european WUKF și a 6 titluri de campion mondial WUKF. Cosmin face karate de la vârsta de șapte ani. El îi inițiază și pe alți copii și adolescenți în acest sport atât de complex la C.S. Politehnică Cluj-Napoca, formând o nouă serie de viitori campioni. Pe lângă toate astea, el este și antrenor personal/instructor de fitness la o sală din Cluj-Napoca. Deși este bine antrenat, spune că în cadrul emisiunii Survivor și-a depășit propriile limite.

“Survivor Romania a fost cea mai intensă și cea mai grea experiență din viata mea, o experiență pe care nu știu câți oameni ar putea să o ducă până la bun sfârșit. Am învățat foarte multe lucruri, este o competiție foarte grea din toate punctele de vedere. Cred că aș repeta această experiență pentru a-mi îndeplini obiectivul pe care mi l-am propus când am acceptat această provocare, acela de a ajunge în Marea Finală”, a declarat Cosmin Stanciu pentru Servus, Cluj.

După 5 luni petrecute pe traseele din Republica Dominicană, Faimosul Cosmin Stanciu a fost nevoit să părăsească competiția, din cauza problemelor de sănătate. Totuși, el a reușit perfomanța de a rămâne printre ultimii 5 sportivi din echipa Faimoșilor.

“Categoric m-am gândit că voi ajunge până în Marea Finală, pentru că așa sunt construit, îmi doresc să duc la bun sfârșit ceea ce îmi propun, așa sunt eu. Am făcut tot ceea ce a ținut de mine, așa cum fac mereu, dacă este nevoie să merg pe coate și în genunchi, merg până la capăt. Dar nu a ținut totul doar de mine și capacitățile mele. Eu am făcut tot ce am putut până la capăt”, spune ușor dezamăgit Cosmin.

Cosmin nu s-a înscris în competiție din proprie inițiativă, ci a fost contactat de către echipa din spatele show-ului: “M-a convins să fiu parte din acest show faptul că era altceva pentru mine, eu concurând în competițiile sportive de karate de mic copil și având câteva titluri de campion, îmi doream să fac altceva, să câștig alte titluri. Era un alt nivel și asta m-a motivat să accept această provocare. Știam cât de puternic sunt, dar doream să reconfirm acest aspect, să văd care îmi sunt limitele. Era ceva nou și noul este o provocare tot timpul pentru mine. Dintr-o experiență grea, cum a fost și Survivor Romania, am doar de învățat”, mărturisește Cosmin.

Din cauza condițiilor vitrege din Dominicană, sportivul a întâmpinat și momente mai dificile, însă mereu și-a regăsit forța interioară pentru a reuși să ajungă cât mai sus în competiție.

“Cel mai greu am resimțit lipsa iubitei mele, persoana cu care eram în acel moment – acum ne-am despărțit – și lipsa hranei. Categoric, lipsa hranei a fost cel mai greu de îndurat. Însă cea mai mare moțivatie sunt eu însumi, în tot ceea ce fac. Doresc să-mi demonstrez în primul rând mie că sunt cel mai bun în tot ceea ce fac în viața mea, în competițiile la care merg”.

Cosmin le-a atras atenția asupra mai multor aspecte pe care ar trebui să le aibă în vedere celor care își doresc să se înscrie și să trăiască o astfel de experiență pe propria piele.

“Trebuie să se gândească foarte bine dacă poate trăi în condiții extrem de grele, fără hrană. În al doilea rând dacă este în stare să facă față competiției din punct de vedere sportiv, pentru că hrana o procuri din jocurile pe care le caștigi. Ideal ar fi să poată face față traseelor care sunt grele, lungi, obositoare, mai ales dacă nu ai vitaminele și energia oferite de hrană. Un lucru extrem de important este și echilibrul în toate aspectele sociale. Dacă nu ești un om echilibrat, prietenos, capabil să aplaneze conflicte, îți consumă puțina energie pe care o ai și nu îți este de ajutor acest lucru”, a încheiat Cosmin Stanciu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza