UPDATE. Cluj-Napoca: rata de incidență a scăzut sub 7 cazuri la mia de locuitori. Restricțiile ar putea fi ridicate de astăzi, însă cu o condiție

by admin

UPDATE: În urma scăderii ratei de incidență la nivelul municipiului Cluj-Napoca, restricțiile ar putea fi ridicate începând de astăzi, 13 aprilie, anunță prefectul Clujului.

“Se lucrează acum la proiectul de Hotărâre. El va fi supus în cursul zilei de azi, iar în urma votului, restricțiile de relaxare vor putea fi luate tot începând de astăzi. Fiind vorba despre drepturi fundamentale nu se mai dă termen de intrare în vigoare pentru că vorbim de relaxări, nu de instituirea unor măsuri mai drastice”, a declarat pentru Servus, Cluj!, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Știrea inițială

Rata de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă la Cluj-Napoca. Potrivit datelor făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Cluj, rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori este astăzi de 6,62 în municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit prefectului județului Cluj, Tasnadi Szilard, pentru ridicarea restricțiilor este nevoie de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: „Va trebui o hotărâre a CJSU. În orice caz, așa cum prevede și Hotărârea de Guvern, vom putea trece la restricții de weekend doar în situația în care rata va fi de 7 cazuri la mia de locuitori sau mai mică”, a declarat prefectul Clujului.

Prin urmare, dacă CJSU va decide ridicarea restricțiilor, magazinele vor putea funcționa din nou până la ora 21:00, iar circulația persoanelor va fi permisă până la ora 22:00 în timpul săptămânii.

În localitățile unde rata de incidență se află în intervalul 4,00 – 7,5 cazuri la mia de locuitori, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar circulația va fi permisă până la ora 20:00 doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 

Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori pe localitati (UAT) la data de 12.04.2021 pentru perioada 26.03.2021-08.04.2021

Te-ar putea interesa si

Comenteaza