Cluj-Napoca: primul oraș care ar putea SCĂPA de purtarea măștii în AER LIBER! Care sunt criteriile și când ar intra în vigoare această măsură

by admin

Cluj-Napoca poate deveni în scurt timp primul oraș din țară unde populația nu ar mai fi nevoită să poarte masca de protecție în spațiile libere, conform noilor măsuri propuse de Ministerul Economiei. Acestea presupun renunțarea la mască, începând de la data de 1 iunie, în orașele în care rata de vaccinare este de 50%, potrivit Antena 3.

Ministerul Economiei a propus noi măsuri de relaxare începând din vară. Printre acestea se enumără și propunerea relaxării cu privire la rata de vaccinare de la nivel regional sau judeţean. Reprezentanții ministerului au transmis că acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricţiile de deplasare pe timpul nopţii să fie eliminate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri, 7 mai, că în Cluj-Napoca rata de vaccinare a depășit 40% și în scurt timp va ajunge la 50%: “Este unul dintre municipiile cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Sunt la peste 40% și la modul în care se derulează activitatea de vaccinare din Cluj, cu centre de vaccinare, cu centre de tip drive-through, se va organiza săptămâna viitoare un maraton de vaccinare, sigur că se va ajunge în timp scurt la peste 50%”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Municipiul Cluj-Napoca are șanse foarte mari să atingă gradul de imunizare de 50%, deoarece în perioada 14-17 mai se va desfășura “Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura și Primăria Cluj-Napoca. Centrul de vaccinare va fi amplasat la Sala Polivalentă BT Arena, acolo unde oamenii vor fi imunizați tot cu ser Pfizer BioNTech.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza