Cluj-Napoca primește distincția de comunitate sustenabilă din partea Ambasadei Elvețiene

by Christian Suciu

Municipiul Cluj-Napoca a primit distincția europeană de comunitate sustenabilă din partea ambasadei Elveției din România și Green Building Council după cum afirmă primarul Emil Boc în cadrul unei postări pe pagina sa oficială.

”Am primit astăzi vizita Ambasadorului Elveției în România, domnul Arthur Mattli, în Sala de Sticlă a primăriei. Cu această ocazie, Excelența Sa a acordat Municipiului Cluj-Napoca distincția de „Comunitate sustenabilă”, drept recunoaștere pentru eforturile și investițiile realizate în oraș pentru dezvoltare durabilă și tranziție verde.” a transmis Primarul Clujului. Potrivit parteneriatului româno-elvețian Programul de Cooperare vizează,

  • mobilitatea urbană: achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare;
  • eficiența energetică: modernizarea sistemului de iluminat public stradal și din clădirile publice;
  • reabilitarea termică a unor instituții de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca.

Conform comunicatului cei doi au discutat despre implementarea proiectelor verzi sau de mobilitate sustenabilă derulate din fonduri elvețiene iar Primarul Emil Boc l-a informat pe acesta ce fel de obiective din agenda orașului se aliniază cu așteptările europene.

”De asemenea, am adus în discuție oportunitatea de a colabora și pe viitor în astfel de proiecte, dar și cooperarea în dimensiunea culturală sau cea academică. I-am prezentat cu această ocazie profilul strategic al orașului și obiectivele ambițioase pe care Clujul le urmărește prin aderarea la misiunea UE „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” și „Acordul pentru Orașele Verzi”.” a transmis edilul clujean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza