Cine-concert pe acorduri de jazz cu Ditzner Twintett

by admin


Sâmbătă, 18 mai, de la ora19, Casa Tranzit va găzdui proiecția Filmului mut “Menschen am Sonntag” , în regia lui Robert Siodmak și Edgar Ulmer, acompaniată la pian de Bernhard Vanecek ( trombon, muzicuță), Roland Vanecek (tubă, muzicuță, keytar) și Erwin Ditzner. Pe scurt, un cine-concert cu Ditzner Twintett.

Finalul programului aniversar (Centrul Cultural German – CCG marchează împlinirea a 25 de ani) este marcat de proiecția filmului mut “Menschen am Sonntag” în acompaniamentul muzical al grupului de jazz Ditzner Twintett.

„Filmul regizat de Edgar Ulmer şi Robert Siodmak prezintă un colaj de scene cu actori amatori şi înregistrări documentare din Berlinul anilor 1920. Acțiunea urmărește viața a cinci berlinezi pe parcursul unui sfârșit de săptămână – începând de sâmbătă seara până luni dimineața. Filmul, exponent al curentului “Noua obiectivitate”, are o valoare deosebită datorită distribuției de actori amatori și a montajului documentar tip colaj, acesta reprezentând o ilustrare autentică a acelei perioade. Coloana sonoră interpretată live de către Ditzner Twintett surprinde atmosfera “Perioadei de Aur a Anilor ’20” și însoțește imaginile cu tonuri vioaie de jazz”, precizează oficialii CCG.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza