Chin printre stânci! Lincoln Red Imps – CFR Cluj 1-2. ”Dubla” lui Debeljuh îl salvează pe Şumudică de o mare ruşine

by Cezar Leizeriuc

CFR Cluj a avut parte de o deplasare mult mai grea decât se aştepta în Gibraltar. Formaţia pregătită de Marius Şumudică a câştigat greu, cu scorul de 2-1, în faţa celor de la Lincoln Red Imps. Partida s-a desfăşurat pe gazon sintetic şi a fost afectată de vânt, care a bătut puternic pe toată durata meciului.

Lincoln a avut o primă repriză perfectă şi a dat lovitura pe final, prin Rosa, care a profitat de o eroare de marcaj a defensivei celor de la CFR, care nu au tras nici măcar un şut pe poartă.

Ruşinea a fost salvată de Debeljuh, care în trei minute a marcat două goluri şi a simplificat enorm ecuaţia calificării. Meciul retur va avea loc la 28 iulie, în Gruia.

Lincoln Red Imps – CFR Cluj 1-2 (Rosa 45 / Debeljuh 51, 57)

Echipele de start:

CFR Cluj:  Arlauskis– Susic, Bouhenna, Graovac, Latovlevici – J. Rodriguez, Sigurjonsson – V. Costache, C. Deac, A. Păun – Debeljuh

Rezerve: Bălgrădean, Hindrich – C. Manea, Chipciu, Ciobotariu, Tahiri, Petrila, Hoban, Gussouma, Cestor, Itu

Lincoln Red Imps: Goldwin – Wiseman, Bernardo Lopes, Chipolina, Toscano – Ronan, Yahaya, Rosa – Walker, Kike Gomez, Britto

Rezerve: Carralero, Casciaro, Gomez, Kovalnoks, Moore, Ocran, Peacock, Sergeant, Soler, Torilla, Valarino

În direct la Fotbal Look, Marius Bilaşco a pus accentul pe condiţiile grele în care s-a jucat meciul, invocând terenul sintetic pe care au evoluat campionii României.

“Contează rezultatul. Poate prima repriză nu a fost aşa cum ne-am dorit, dar cred că repriza a doua am ieşit mai bine de la vestiar şi cred că a fost bună venirea pauzei. Ne-am adaptat mai bine la condiţiile de joc, până la urmă a fost o victorie meritată. De obicei se caută tot felul de scuze: terenul, mingea, aerul. Dar e important că am câştigat. Dacă vreţi să fiu sincer cu dumneavoastră, a fost o suprafaţă foarte proastă. A fost o deplasare complicată, nu am putut sta în Gibraltar, am stat în Spania şi am trecut graniţa.

Foarte complicat! Ne dorim foarte mult să trecem de această dublă manşă şi apoi să ne gândim la următorul tur, pentru a atinge unul dintre obiectivele din acest an. Sunt jucători care au evoluat mult în acest început de sezon, probabil că vor evolua şi alţi jucători în următoarea partidă. Bineînţeles, e decizia antrenorului, dar trebuie să fim şi în campionat acolo unde ne este locul, apoi să ne gândim la returul cu Lincoln. Pentru noi sunt importante rezultatele. Suntem în grafic, momentele jocului care nu funcţionează bine se vor regla.

Cred că lucrurile vor fi mult mai stabile pe viitor şi vom arăta mai bine. Începutul a fost unul alert şi cred că toţi aceşti factori au contribuit la faptul că jocul nu a fost aşa cum ne-am dorit în unele momente”, a declarat Bilaşco, la Fotbal Look.

Iar opinia managerului sportiv de la CFR Cluj a fost împărtăşită şi de Ioan Ovidiu Sabău şi George Florescu: “Am considerat CFR favorită, echipa mai valoroasă, cu experienţă în Europa. Lincoln rămâne o echipă modestă, dar gazonul a fost impediment. E greu să joci pe sintetic, mingea merge altfel. Căldura…Adversarul modest te face să nu te motivezi, să nu te pregăteşti bine şi uite că apar astfel de momente cum a fost prima repriză”, a spus Sabău, completat de fostul mijocaş central: “CFR-ul nu e obişnuită să joace pe astfel de terenuri. În plus, căldura care usucă terenul…În aceste condiţii, echipa care vrea să aibă posesie nu e avantajată. CFR a meritat victoria, e net superioară şi preconizez o victorie la scor în meciul de la Cluj”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza