Charles Al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii

by Christian Suciu

Prințul Charles al Wales-ului a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii în cadrul Ceremoniei Consiliului de Accedere de la Palatul St. James. Prințul William a fost de asemenea proclamat Prinț de Wales pe parcursul ceremoniei istorice la care au participat peste 250 de demnitari, miniștrii și consilieri ai Regatului Unit.

Lordul Președinte al Consiliului, Penny Mordaunt a citit proiectele de ordin ale proclamației pe care Charles al III-lea le-a aprobat și semnat. Proclamația citită la Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast va fi întâmpinată de salve de tun în Turnul Londrei și Hyde Park.

”Mama mea a oferit un exemplu de iubire de-o viață și de serviciu altruist. Domnia mamei mele a fost de neegalat prin durată, dăruire și devotament. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață extrem de credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire și de serioasele îndatoriri și responsabilități care îmi sunt transmise acum.” a declarat noul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza