CFR Cluj s-a calificat în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce a trecut de campioana Maltei

by admin

CFR Cluj s-a calificat în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins cu 2-0 campioana Maltei, FC Floriana. Următorul meci va avea loc în Gruia, pe 25 sau 26 august, împotriva unui adversar mult mai dificil: Dinamo Zagreb, scrie Look Sport.

Fără Bordeianu, Djokovic şi Omrani, Petrescu l-a titularizat pe Bălgrădean în poartă, cu Burcă în flancul drept, cu experimentaţii Chipciu şi Deac, dar şi cu Pereira şi Rondon. O echipă echilibrată, nu din cale afară de ofensivă, cam în tendinţă cu declaraţiile lui Petrescu de dinainte de meci, când avertiza că adversarii nu sunt de subestimat.

Prima repriză de pe sinteticul maltez a părut că are un scenariu scris parcă pentru a confirma spusele lui Petrescu de dinainte de meci, când SuperDan a avertizat că nu va fi uşor. Doar că Floriana, o echipă modestă, a părut mai bună decât este din cauza prestaţiei slabe a campioanei. Una presărată cu puţine momente bune, precum faza la care Itu a luftat din poziţie bună (minutul 19) sau lovitura de cap a lui Rondon, din prelungirile primei părţi.

Pe start de repriză a doua, calculele lui Petrescu au ieşit aşa cum fuseseră planificate. În minutul 53, Pereira a centrat perfect, Cestor şi-a făcut loc în centrul careului advers, apoi a plasat cum trebuie lovitura de cap şi a modificat tabela de marcaj. 

Iar „piesa” imaginată de Petrescu s-a respectat până la final. Maltezii au avut două lovituri libere din poziţii periculoase, fără efect, CFR a atacat puţin, iar meciul s-a terminat fără ca sud-americanii lăudaţi de „Bursuc” să aibă vreo ocazie cu adevărat notabilă la poarta debutantului Bălgrădean. În prelungiri, Golofca a marcat cu capul, pe contraatac, din centrarea lui Rondon, pentru un 2-0 cât se poate de logic.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza