CFR Cluj pierde fără drept de apel în fața contracandidatei la titlu. FCSB se distanțează în clasament

by Cezar Leizeriuc

FCSB a învins clar CFR Cluj, scor 3-0, în direct la Look Sport+, şi s-a distanţat la trei puncte în fruntea clasamentului din Liga 1, cu două etape rămase din sezonul regulat. Olaru, Tănase şi Moruţan au rezolvat derby-ul în repriza a doua, după ce Arlauskis fusese eliminat pe finalul primei părţi. 

Derby-ul etapei în Liga 1 a început ca un concert cu Olimpiu Moruţan pe post de solist, dar şutul său (7) a fost respins de Arlauskis. CFR, fără atacant şi cu Arlauskis în poartă, a răspuns în minutul 10, când Bordeianu a trimis departe de ţintă. Apoi acelaşi Moruţan (14) a ratat o execuţie în stilul lui Roberto Carlos, iar în minutul 26 nu a nimerit poarta de la mare distanţă. După o jumătate de oră de joc, Coman a rămas singur cu portarul, dar Arlauskis a ieşit la timp şi l-a blocat, pentru ca faza primei reprize să aibă loc în minutul 40: acelaşi Arlauskis iese târziu din poartă, îl dărâmă pe Octavian Popescu şi e eliminat direct de Haţegan. 11 contra 10, după o repriză în care şi aşa FCSB a fost mai activă, şi o repriză terminată cu Sandmomierski în poarta oaspeţilor, şi un galben primit de Moruţan pentru simulare.

Chipciu şi Camora greşesc, Olaru şi Tănase decid derby-ul, Moruţan pune cireaşa pe tort

Probabil nici în cele mai pesimiste scenarii Edward Iordănescu nu avea curajul să se gândească la faptul că va fi trădat de doi dintre cei mai experimentaţi jucători ai CFR-ului. Primul a “lovit” Chipciu, cu o gafă de amator în propriul careu, iar Olaru (49), cu un şut în stilul lui Del Piero, l-a pedepsit imediat. 1-0 pentru echipa mai activă, aflată, în plus, şi în superioritate numerică, şi destinaţia celor trei puncte devenea uşor de ghicit. În minutul 63, a venit rândul lui Camora să se transforme într-un junior începător, Octavian Popescu a recuperat, a centrat pentru Tănase, Burcă a intervenit, apoi liderul FCSB-ului a fost mai rapid decât Vinicius şi tabela s-a transformat în 2-0. Derby-ul e decis, pentru că soluţiile ofensive ale lui Iordănescu Jr. sunt puţine, iar FCSB are maturitatea de a păstra un avans de două goluri şi un om în plus.

Ratează Sigurjonsson (65) şansa lui 1-2, apoi spiritele se încing când Florinel Coman (76) cere penalty după un presupus fault al lui Burcă, dar e ignorat de Haţegan. În minutul 79, un contraatac inspirat îi oferă lui Moruţan şansa de a-şi încununa evoluţia excelentă cu un gol superb: pasă Tănase, şut cu stângul, sub bară, iar MM Stoica dansează cu un steag în tribune. De partea cealaltă, Edi Iordănescu se uită trist spre tabelă, căutând explicaţii pentru un rezultat care nu ar fi părut plauzibil în epoca actualului şomer Dan Petrescu. FCSB conduce clasamentul, cu 63 de puncte, şi îşi lasă rivala la 60 de puncte, cu două etape rămase până la play-off. Runda viitoare se joacă FCSB – Craiova şi CFR – Dinamo.

  • FCSB: Vlad – Creţu (Panţîru 46), Miron, I. Cristea, Ov. Popescu – Moruţan (Vînă 90+1), Şut, Olaru – Fl. Coman, Fl. Tanase (Istrate 90+1), Oct. Popescu (Oaidă 84)
  • Rezerve: Straton – Haruţ, Perianu, Timiş, Kecskes
  • CFR:   Arlauskis – Susic (Manea 79), Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Sandomierski 44), Bordeauanu, Deac – Chipciu (Pereira 79), Carnat (Gâdea 79), Păun (Sigurjonsson 53)
  • Rezerve: Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Aurelio

Te-ar putea interesa si

Comenteaza