CFR Cluj, în fața examenului pentru grupele Europa League. Bourceanu: “Va fi un meci mai ușor decât cu Young Boys Berna”

by admin

Steaua Roşie Belgrad şi CFR Cluj, campioanele din Serbia şi România, se înfruntă marţi, de la ora 22:00, la Belgrad, în manşa tur din play-off-ul pentru grupele Europa League. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, Alex Bourceanu a declarat că noul antrenor Marius Şumudică mai are nevoie de timp pentru a-şi pune în practică filozofia de joc, dar CFR Cluj are o şansă bună de calificare.

Ambele echipe vin după o eliminare din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Steaua Roşie Belgrad a pierdut surprinzător cu Sheriff Tiraspol (1-1 şi 0-1), iar CFR Cluj a fost învinsă de Young Boys Berna (1-1 şi 1-3).

CFR Cluj are un parcurs perfect în Liga 1, cu 5 victorii în 5 meciuri.

“Cu siguranţă, va fi un meci mai uşor pentru CFR decât cel cu Young Boys Berna. Campionatul Serbiei e mult sub cel al Elveţiei, asta e clar. Sigur că jucătorii lor se transferă pe sume imense şi sârbii care ajung în Europa joacă la echipele lor. Dar cred că CFR-ul are o şansă bună. Şi chiar dacă nu se califică în Europa League, faptul că merg în Conference League e un lucru extraordinar, fiind singura echipă pe care o mai avem în cupele europene. E un lucru trist, dar arată măsura valorii fotbalului românesc.

E complicat, e un antrenor nou, cu idei noi, care nu a avut timpul necesar pentru a-şi pune în practică toate ideile. Adică nu se poate vedea mâna unui antrenor după 6-8 săptămâni. Mai are nevoie de timp. Dar pentru CFR e foarte important că au câştigat cinci meciuri în campionat şi s-au calificat în cupele europene, indiferent de competiţie. Fotbalul a evoluat foarte mult în Europa, iar noi am stagnat. E clar că diferenţa a crescut, am fost eliminaţi de echipe din lumea a doua a fotbalului.

Nu cred că viitorul lui Marius Şumudică ar putea să depindă de această dublă, dar nu ştiu situaţia de la CFR. Cred că nu e mare diferenţă între Conference League şi Europa League, sunt echipe bune în ambele competiţii. Dacă vorbim despre reţeta financiară, diferenţa nu e foarte mare şi cu trei-patru victorii se pot echilibra banii pe care îi pot câştiga. Echipele româneşti au nevoie de bani din cupele europene”, a spus Alex Bourceanu, în cadrul emisiunii ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza