CFR Cluj a învins-o ușor pe Academica Clinceni și pune presiune pe FCSB!

by admin

CFR a învins Academica Clinceni, 3-1, în direct la Look Sport+, şi a egalat FCSB în fruntea clasamentului, cu 34 de puncte. Costache, în prima repriză, şi golul superb al lui Deac, din minutul 52, au decis un meci în care trupa lui Ilie Poenaru a avut puţine şanse.

Meciul dintre campioana ultimelor trei sezoane din Casa Liga 1 şi revelaţia actualei stagiuni a avut exact startul demn de derby al etapei. Oaspeţii au început curajos, cu o ocazie ratată de Dumitriu (8), la care Bălgrădean a avut un reflex excelent, apoi Costache i-a pasat lui Deac (12), dar Vâlceanu a respins şutul liderului CFR-ului. La trei minute distanţă, Costache a continuat forma bună din final de 2020, a şutat excelent la colţul lung, iar talentatul portar al ilfovenilor a scos mingea din plasă. 1-0 CFR, scor care nu a speriat-o, însă, pe echipa lui Poenaru. După ce Tănase (21) a risipit o şansă bună din cauza unei preluări slabe, Chunchukov a avut golul de 1-1 în gheată, dar Burcă a intervenit la timp. Pe final de repriză a apărut şi controversa, la un henţ în careu al lui Chunchukov (42) la care Chivulete a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor gazdelor.

Dezinvolt şi dinamic, jocul ofensiv al campioanei a pus în mare dificultate atât de apreciata defensivă a lui Ilie Poenaru. În minutul 52, o combinaţie rapidă Deac-Păun l-a eliberat pe primul, iar liderul feroviarilor a marcat, la vinclu, unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui sezon. Imediat, Burcă (57) a lovit transversala, cu capul, apoi Costache, în minutele 68 şi 73, a mai ratat două mari ocazii. Totul pe fondul unui joc sigur şi în defensivă şi la mijlocul terenului, care nu i-a permis Academicii să pună mari probleme la poarta lui Bălgrădean. O schimbare în bine faţă de era Petrescu, evidenţiată şi mai mult după săptămânile în care Edward Iordănescu a avut timpul necesar pentru a-şi pune în practică ideile tehnico-tactice. O petrecere stricată puţin doar de golul lui Chandarov, din minutul 84, dar încheiată cu sti, graţie golului lui Debeljuh, din prelungiri. 

Cu a zecea victorie a sezonului, CFR egalează FCSB la puncte, 34, şi trece cu o lungime în faţa Craiovei, care a remizat pe teren propriu cu Sepsi, scor 0-0. Campioana aşteaptă FCSB – Astra pentru a vedea din ce postură etapa viitoare, una în care va merge pe terenul lui Sepsi. Academica rămâne pe locul cinci, cu 25 de puncte, iar duminică va înfrunta Hermannstadt, pe teren propriu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza