CFR Cluj a eliminat-o pe NK Maribor și s-a calificat în Grupele UEFA Conference League

by Christian Suciu

CFR Cluj s-a impus la finalul dublei manșe împotriva formației slovene NK Maribor cu scorul de 1-0 și s-a calificat în Grupele UEFA Conference League. În meciul disputat ieri seară în Gruia croatul Lovro Cvek a dat lovitura în minutul 90 printr-o execuție spectaculoasă care l-a învins pe portarul Bergsen.

Antrenorul Clujenilor, Dan Petrescu și-a felicitat jucătorii pentru calificările succesive din ultimii 4 ani obținute în Competițiile Europene și, în același timp, a evidențiat și performanța obținută de contracanditata FCSB, calificată și ea în grupele Conference League.

”Nu avem nicio înfrângere în Europa! Îi felicit pe băieți, bravo lor! Patru ani la rând în grupe, nu cred că va mai face vreo echipă așa ceva. Mă bucur pentru FCSB, era bine să fie și Craiova în grupe, creștea cota jucătorilor și a fotbalului românesc. Meritau și ei o calificare!”

Îmi felicit jucătorii, s-au dăruit, au făcut un meci excelent. Am jucat numai cu campioane, cu mentalitate bună. E un succes important pentru noi, ne obligă să facem puncte în grupe și să fim atenți duminică în campionat, vine o echipă bună aici ( Farul Constanța).” a transmis în urma partidei antrenorul CFR-ului potrivit Gazetei Sporturilor.

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj a lăudat de asemenea calificarea obținută de jucătorii formației sale și a evidențiat jocul lui Claudiu Petrila despre care a mărturisit că s-a aflat sub privirile multor scouteri și stârnește interesul echipelor din afară.

” Norocul se întoarce, am abordat foarte bine meciul, am jucat foarte bine defensiv, echipa adversă nu a avut foarte multe oportunităţi de a înscrie, nu s-au apropiat foarte des de poarta noastră. Chiar dacă am avut jucători ofensivi în teren, ne-am apropiat greu de poarta adversă. Am avut o ocazie prin Jefte în prima repriză, Petrila a creat anumite situaţii, iar la fazele fixe şi la cornere am fost destul de periculoşi aş spune, după care a venit repriza a doua cu acest gol frumos a lui Lovro. Un gol care pare să spună foarte multe, pentru că noi eram obişnuiți să primim goluri pe final de meci, uitaţi că roata se întoarce!

Există oferte pentru Petrila, au fost şi la acest meci scouteri, au fost să îl urmărească, Petrila care a avut o evoluţie foarte bună şi astăzi. Este un jucător care este urmărit, un jucător de calitate, un jucător, care face diferenţa.” a transmis în urma calificării Președintele Cristi Balaj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza