Cercetați penal după ce au ieșit din izolare pentru a pleca la muncă în Germania

by admin

Trei persoane s-au ales cu dosar penal, după ce au încercat să plece la muncă în Germania. Cei trei au părăsit zona de carantină instituită în Suceava, fără acordul autorităților, și au ajuns până la aeroportul din Cluj. Aici au încercat să urce într-un avion care urma să decoleze spre Germania.

Pe numele celor trei procurorii clujeni au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

„În data de 11.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2132/P/2020, dosar în care, prin ordonanțele procurorului din data de 11.04.2020 s-a dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că cei trei suspecți au părăsit, fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava și a comunelor limitrofe, măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii infectării cu coronavirusul SARS-Cov-2, stabilite prin Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020 și s-au deplasat la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca în scopul de a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinația Germania, pentru a presta muncă sezonieră în agricultură, fiind depistați de către organele de poliție în parcarea aeroportului.

Facem precizarea că cele trei persoane au fost preluate de către ISU Cluj şi transportate în locaţii de carantinare din judeţul Suceava”, se arată într-un comunicat al Parchetului din Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza