CEO Terapia Cluj: Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

by admin

Medicamentele din România donate Ucrainei au ajuns în spitalele de acolo, a anunțat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj. Acesta a postat și o fotografie din secția ATI a Spitalului Clinic de Copii din Cernăuți. Aici sunt tratați copiii care vin din zonele aflate în conflict în estul Ucrainei.

„Medicamentele fabricate la noi în țară de Antibiotice Iași, Zentiva București și Terapia Cluj sunt în prima linie, au ajuns acolo cu ajutorul IGSU și al organizațiilor umanitare, pentru a salva copiii răniți în război.

Avem încă o mărturie a punții de solidaritate medicală care s-a creat în ultimele săptămâni între România și Ucraina. Poză subliniază și importantă strategică a fabricilor de medicamente de la noi în țară, care pot interveni și ajută și în acest fel, în situații limita. Mulțumim Asociației Ruscovan pentru poze și pentru ajutorul pe care îl dau vecinilor noștri.

Relatările din Ucraina arată că nevoia de medicamente este în creștere, pe lângă cele necesare în reanimare a apărut o penurie enormă de medicamente destinate pacienților cronici, pentru că farmaciile din Ucraina au rămas fără stocuri și nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar.

Așadar puntea de medicamente dintre România și Ucraina trebuie să continue, suntem pregătiți cu toții să ajutăm în continuare fie prin IGSU, fie prin asociațiile umanitare”, a scris Dragoș Damian pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza