Centrul de Transplant Multiorgan din Cluj, cu un pas mai aproape de realizare!

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj-Napoca a transmis pe pagina oficială de Facebook că anunțul pentru execuția lucrărilor de edificare a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj a fost publicat în SEAP. Investiția de peste 200 de milioane de euro ar aduce Clujului singurul centru integrat de transplant din Sud-Estul Europei iar potrivit planului, acesta va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, laboratoare de ultimă generație dar și 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe consideră că într-un termen de trei ani proiectul va fi finalizat și va deveni un obiectiv medical de importanță crucială atât la nivel local dar și la nivel național.

”Intrăm într-o nouă etapă, extrem de importantă, cu această investiție prin intermediul căreia vom construi la Cluj, unicul Centru Integrat de Transplant din țară și din Europa de sud-est. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca etapele procedurale să se deruleze într-un ritm alert, astfel încât construcția acestui obiectiv medical ultramodern, de o importanță aparte atât pentru județul Cluj cât și pentru întreaga Românie, să fie finalizată în maxim trei ani.” a declarat Președintele Alin Tișe.

Odată finalizat, Centrul de Transplant va avea ca obiectiv realizarea transplanturilor de cord, plămân, hepatic și renal iar toate și funcțiunile acestuia vor fi realizate conform celor mai înalte standarde existente în domeniu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza