Cei doi muncitori din Sri Lanka, invitați să lucreze la Consiliul Județean Cluj

by Cristina Mihaila

Cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău a stârnit valuri de reacții. După ce proprietarii de locuinţe unde au fost cazaţi au primit ameninţări de la localnici, patronii fabricii de pâine au decis să îi mute la Gheorgheni.

Aceștia ar putea să ajungă chiar la Cluj. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe i-a invitat pe cei doi muncitori să lucreze într-una din instituțiile județului

,,Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi acestă situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Unicitatea noastră rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur. Noi mereu am respirat aceste valori. Nu am putea fi altfel ‘Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului județean Cluj: societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania ”’ a fost mesajul postat de Alin Tișe pe o rețea de socializare.

Piumal şi Amahinda sunt doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi cu forme legale, prin intermediul unei firme de recrutare, la o fabrică de pâine din regiunea Gheorgheni.

Prezenţa străinilor a stârnit însă revolta unei părţi a comunităţii din Ditrău. Proprietara casei în care aceştia stăteau a fost ameninţată, aşa că Piumal şi Amahinda au fost mutaţi la o gazdă din Lăzarea, un sat învecinat, dar şi proprietara casei respective a păţit acelaşi lucru. Angajatorii le cauta acum o casă celor doi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza