Ce să mâncăm în Postul Crăciunului. Alternative la mâncarea clasică

by Oana Spiru

În zilele noastre, au apărut multe produse de post ce pot ține loc alimentelor „interzise”. Așadar, cei care poftesc alimente de dulce, precum unt, lapte, iaurt, smântână, carne, mezeluri sau orice aliment interzis, ar putea găsi ușor înlocuitori.

Dacă plănuiești sa renunți la consumul de carne, temporar (în perioada postului) sau definitiv, este important să ai în vedere câteva alternative vegetariene pentru carne, sănătoase și bogate în substanțele nutritive pe care trebuie sa le consumi.

Alternative vegetariene pentru carne:

Cerealele – proteine vegetale mai sănătoase. Se spune ca proteinele de origine vegetală sunt mult mai sănătoase decât cele de origine animală, iar cele precum, cous cous, bulgur sau quinoa sunt și sățioase. Quinoa este un concurent serios pentru carne și pentru că are un gust și o aromă plăcute și o consistență de luat în seamă. Totodată, lintea, fasolea sau năutul înlocuiesc cu succes carnea.

Totodată, poți apela la ciuperci, înlocuitorul de succes al preparatelor cu carne. De asemenea, tofu, produs vegetarian cu proprietăți terapeutice și seitanul, înlocuitorul special pentru carne.

Faptul că ții post nu înseamnă că nu trebuie să mănănci. Nu trebuie să te dai înapoi nici când vine vorba de dulciuri pentru că există o sumedenie de alternative.

Ca să fie lucrurile și mai sigure, atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă, cel mai bine ar fi să îți faci timp pentru a prepara prăjituri de post în casă. În felul acesta, poți avea un control mai bun asupra calității și cantității ingredientelor folosite. Se poate evita margarina, care e plină de grăsimi trans periculoase, se poate folosi făină integrală în loc de făină albă.

5 idei de preparate dulci pentru perioada postului:

Prăjitură de post cu dulceață și aluat fraged răzuit
Chec cu morcovi și nucă
Chec aromat cu prune uscate
Negresă
Tartă răsturnată cu ananas

Te-ar putea interesa si

Comenteaza