Ce importanță are aderarea României la Spațiul Schengen aerian și naval? Gheorghe Falcă (PNL):” Este o victorie de etapă”

by Christian Suciu

Deputatul PNL, Gheorghe Falcă, susține că intrarea României în spațiul Schengen aerian și naval trebuie văzută ca o victorie semnificativă în perspectiva aderării României la Spațiul Schengen terestru. Acesta a declarat în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron că România face astfel un pas important pentru a accede și pe cale terestră la spațiul european de liberă circulație, până la finalul acestui an.

”Este o victorie de etapă. Toți cetățenii care o să intre în România din zona Schengen sau vor pleca spre zona Schengen vor constata acest lucru, și mai mult decât atât, putem spune că prin modernizarea aeroporturilor noastre pe bani europeni se va vedea evoluția României și aplicarea politicilor europene pe acest domeniu. Evident, cu speranța că vom fi pentru intrarea în Schengen-ul terestru spre sfârșitul anului.”, a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă pentru Prima News cu Ciprian Aron.

VIDEO:

Un punct de vedere similar în această chestiune l-a împărtășit și deputatul PNL, Mircea Hava, ce consideră că în urma acestui eveniment, șansele României privind aderarea deplină la Spațiul Schengen au crescut considerabil ținând cont și de importanța alegerilor europarlamentare din această vară.

” Intrarea României ( în Schengen-ul aerian și naval-n.r.) este o victorie și de foarte multe ori trebuie să ai victorii de etapă ca sa ajungi la partea finală. Cred ca atât se putea face acum. Important este ca ni s-au deschis doua din cele trei porți, desigur că cea mai importanta poartă pentru noi toți este Spațiul Schengen terestru dar sunt convins că după alegerile din iunie, mai ales cele din Austria, cei care vor veni vor înțelege necesitatea ca Schengen-ul sa se aplice pentru Romania si Bulgaria. Cred ca anul acesta vom intra deoarece lucrurile sunt altfel așezate.”, a declarat Mircea Hava în intervenția sa pentru emisiunea Prima News cu Ciprian Aron.

VIDEO:

Totodată, deputatul PSD, Marian Rasaliu, a apreciat importanța acestei accederi parțiale în Spațiul Schengen și consideră că în momentul de față România este aproape de statutul de membru cu drepturi depline al Acordului Schengen.

” Migratia aceasta excesivă a modificat paradigma Schengen. Trebuie spus că acordul acesta Schengen este în continuare unul extrem de important și aduce beneficii economice importante membrilor. Din punct de vedere politic, este de notorietate faptul că anumiți exponenți politici ai Popularilor Europeni, cum a fost Premierul Olandei pentru o lunga perioada de timp, sau Cancelarul Austriei, s-au opus politic aderării României la Spațiul Schengen, însa socialiștii europeni votează toți pentru ca România să beneficieze de aceleași drepturi ca celelalte țări civilizate, membre ale Spațiului Schengen. De asta spun ca Partidul Social Democrat si-a rezolvat, din punct de vedere politic, problema cu grupul parlamentar european și iată că ajungem, ușor ușor, să ne apropiem de statutul deplin de membru Schengen.”, a decalrat deputatul PSD, Marian Rasaliu pentru Prima News.

VIDEO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza