Ce garanție dă ministrul Educației că tabletele pentru elevi vor avea internet în zonele fără semnal?

by admin

Conexiunea la internet în zonele fără semnal sau acoperire 4G a tabletelor pe care Ministerul Educației vrea să le cumpere pentru elevi „se face în condițiile impuse de caietul de sarcini”, spune Ministrul Educației, Monica Anisie, întrebată de Cosmin Ruscior de la RFI ce garanție are că acele tablete se vor conecta la internet. Ministrul a pasat constant problema tabletelor în curtea Ministerului Finanțelor, care face achiziția.

Anisie a spus chiar că „noi aici în cadrul ministerului ne ocupăm de procesul de educație și nu achiziționăm echipamentele necesare”.

Atunci când jurnalistul a insistat să primească un răspuns despre ce se va întâmpla cu acele tablete, ministrul a închis subiectul spunând „să se realizeze întâi de toate achiziția și vom vedea în momentul acela cum anume se vor conecta la internet în zonele în care susțineți dvs. că nu s-ar putea face acest lucru”.

Oficialul a mai precizat că data limită pentur livrarea tabletelor este de 10 septembrie, în școli, în condițiile în care elevii încep școala pe 14 septembrie, iar tabletele trebuie să ajungă la elevi pentru a se desfășura educația online, scrie edupedu.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza