Câte amenzi s-au dat pentru restricția de deplasare în prima seară de polițiștii clujeni

by Cezar Leizeriuc

În prima noapte de la intrarea în vigoare a ordonanței militare care interzice deplasarea în spațiile publice fără justificare, dupa ora 22.00, polițiștii clujeni au dat 30 de amenzi, cu valori cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

Conform ordonantei, in intervalul orar 22,00-6,00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai in interes profesional, pentru cumpărături de strictă necesitate, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasări scurte în apropierea locuinței ori alte motive justificate, asistarea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, sau deces al unui membru de familie.

Si in aceste cazuri, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Vă reamintim faptul că de mâine va intra în vigoare o nouă ordonanță militară, transmisă de președintele României, Klaus Iohannis, prin care toate recomandările de până acum vor deveni obligații si pe timpul zilei, începând cu ora 06: „Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ion 24/03/2020 - 22:36

asta e scopul lor falimentul firmelor mici si mijlocii

Raspunde

Comenteaza