Cât timp va mai fi obligatorie masca de protecție? Vezi ce spune ministrul Sănătății

by admin

Odată cu intrarea în starea de alertă, purtarea măștii de protecție în spații închise ori în mijloacele de transport în comun a devenit obligatorie. Mulți s-au întrebat cât timp va rămâne în vigoare această măsură. Potrivit ministrului Sănătății, masca de protecție va fi obligatorie atât timp cât se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem număr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a explicat Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

În timp ce unii estimează o perioadă de un an sau doi, oficialul speră să scăpăm de măștile de protecție în câteva luni. „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”, a declarat Nelu Tătaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza