Cât de departe va ajunge răspunderea pentru nenorocirea de la Crevedia? László Attila (UDMR): ”Sper să nu ajungem să schimbăm din nou un guvern din cauza unor tragedii”

by Christian Suciu

Senatorul UDMR, László Attila, consideră că nevoia de răspundere pentru tragicul accident de la Crevedia ce a cauzat până acum 2 decese și 56 de răniți, dintre care 43 au fost cadre MAI, ar putea atrage consecințe similare incidentului ”Colectiv”, ce a dus la schimbarea guvernului Ponta, în 2015.

” Cred ca în aceasta situație responsabilitatea politică se referă la eficiența și activitatea instituțiilor ce se află în subordinea anumitor ministere care își fac sau nu își fac treaba.
Poate părea ciudat însă sper să nu ajungem din nou să schimbăm un guvern în urma unor tragedii ale unor persoane. Cred că am avut deja suficiente tragedii, începând cu decesele copiilor arși în incubator la Maternitatea Giulești, cu decese de la Pitești și cu cele de la Colectiv, ce au dus, de fiecare dată, la schimbarea unor miniștrii, sau chiar la schimbarea unui guvern.
Cred că în aceasta situație se pot stabili cine sunt responsabilii iar aceștia trebuie să suporte consecințele dar cel mai important este să ajungem, în sfârșit, o țară în care legile sunt valabile pentru toata lumea.”, a transmis într-o intervenție pentru emisiunea Prima News cu Ciprian Aron, Senatorul UDMR, László Attila.

Un alt punct de vedere în ceea ce privește răspunderea pentru incident este și cel al Prefectului Județului Argeș, Radu Perianu, ce susține că persoanele responsabile pentru desfășurarea acestuia trebuie să răspundă, întâi de toate, din punct de vedere penal pentru acțiunile lor.

”Răspunderea politică este una dar cea mai corectă și mai dureroasă este răspunderea penală, prin urmare, toți cei care sunt vinovați de săvârșirea acestei tragedii trebuie să răspundă, în primul rând penal, iar dacă au funcții politice, să răspundă și politic.”, a afirmat Prefectul Argeșului, Radu Perianu pentru emisiunea Prima News.

Totodată, doctorul Emilian Imbri, fostul manager al unuia din cele mai mari spitale pe plan național, a transmis că oamenii politici vinovați trebuie să își asume răspunderea pentru pagubele provocate de această tragedie.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Andrei 07/09/2023 - 12:20

Trebuie schimbat guvernul la fiecare tragedie. TOT guvernul pentru ca oamenii astia nu inteleg sa-si faca treaba decat daca platesc cu scaunul. Atata doar ca fiind in acelasi guvern, se acopera unii pe altii. Ministerul de interne e putred de corupt si incompetent de sus pana jos, de politistii care se lauda cu capturi de 10grame de droguri pe facebook in timp ce kilograme tranziteaza tara si ajung la vanzare pe langa scoli, sau politia rutiera care se complace in statul prin tufisuri in loc sa faca greva pana nu se aproba un sistem de camere performante pentru toate neregulile din trafic (sa dea amenda automat si la treceri pe rosu, si la viteza si la neacordare de prioritate).
Dar ala de la externe il sustine pe ala de la interne, ca o mana se spala pe alta, primul ministru vrea sustinere asa ca da declaratii doar de ochii lumii si tot asa. Asa ca toti trebuie sa plece, chiar daca is inlocuiti de altii de la acelasi partid. Sa mearga sa se dea cu capul de masa pana iese ceva util din el.

Raspunde

Comenteaza